Szertartások

Szentliturgia élőbenAz élő közvetítések időpontjai:

Hétfő: 18.00 óra Paraklisz
Kedd: 18.00 óra Feltámadási utrenye
Szerda: 18.00 óra Menybemenetel előesti vecsernye
Csütörtök: 18.00 óra Menybemenetel Szentliturgia
Péntek: 18.00 óra Paraklisz
Szombat: 16.00 Deszk - Akathisztosz; 18.00 óra Vecsernye
Vasárnap: 09.00 óra Utrenye; 10.00 óra Szentliturgia(András atya); 11.30 óra Szentliturgia (Miklós atya) 18.00 Vecsernye

A szertartások szövegei lentebb találhatóak!


A vasárnapi Szentliturgiák után közös virtuális kávézást tartunk. Szeretettel hívunk erre. A kávézásba bekapcsolódni a ZOOM program segítségével lehet. Ha elakadsz a csatlakozásban, kérhetsz segítséget Dr. Fedor Istvántól telefonon.
A Liturgia utáni kávézáshoz 12.30-13.05 között kattints ide


Tamásvasárnaptól egy versenyre hívnánk a gyerekeket:


Vasárnaponként a 10.00 órakor kezdődő Szent Liturgia végén egy-egy feladatot hirdetünk ki, melyekre a megoldásokat az egyházközség email- címére, a szegedigorkategyh@gmail.com - ra várjuk.
E heti (május 18-24) feladat:
Újabb naplót kell írni, a vak ember történetéből, mit láthatnaknak s hogyan érezhetnek az újra látó emberek.

A beérkezett dolgozatok:

Borka Hunor Dániel 4.d
Sajnos a vak emberek nem tudják a szemükkel érzékelni a világot, de a többi érzékszervük használatával próbálják ezt pótolni. A közelükben lévő emberek elmondásaiból is elképzelhetik a körülöttük lévő dolgokat. Illatokból, hangokból, ízekből szerencsére tudnak valamit a világról.
A vakon született ember nagyon szép állatnak tartotta a madarakat. Szerintem azért, mert az énekük szépségéből erre következtetett. A fákat is különlegesnek tartotta, mert nyáron biztosan megpihent az árnyékukban. A gilisztákra is nagyon kíváncsi volt. Azt hallotta, hogy nagyon hasznos állat. A víznek érezte a kezével a selymességét, a homoknak a szemcsés finomságát, de nagyon szerette volna látni is. Hallott a szivárványról is, de nem tudta elképzelni, hogy milyen.
Amikor Jézus meggyógyította és látott, szerintem mindent csodálatosnak tartott. Látta a madarak színes tollazatát, a fákon a leveleket. Megfigyelte a fura kis gilisztát, ami segíti, hogy a föld jó termőtalaj legyen. Szerintem a vizet tartotta a legszebbnek. Nincs színe, se szaga, de meghalnánk, ha nem lenne. Legjobban a szivárványt csodálta meg, hiszen végre érezte a színek szépségét, amit eddig nem látott!


Borka Zétény Csaba 2.c
A vak ember meggyógyítása
Nagyon rossz volt a vak embernek, mert nem látta a színeket. A tárgyakat, állatokat kezével simogatja, de nem tudja, hogy milyen az egész tárgy vagy állat. A hangokat is hallja, de nem tudja, ki adja azt ki. A virágillatokat is érzi, de nem tudja milyen a virág. De szerintem a legrosszabb az, hogy csak segítséggel tud messzire menni. Eleshet valamiben.
Amikor Jézus segített rajta és meggyógyította mindennek örült. Látta a szamarát, a kertjében lévő virágokat. De legjobban annak örült, hogy már tudott szabadon menni. És ezt a Jézustól kapta.Paraklisz
Hétköznaponként 18.00 órától

A Paraklisz szövege letölthető innen


Általános liturgikus rend Szegeden, a Szent Rozália Kápolnában:


Télen:Nyáron:
Hétköznap

17.00 Szentliturgia

Szombat
17.00 Szentliturgia
17:30 Vecsernye

Vasárnap
09.00 Utrenye
10.00 Szentliturgia
11.30 Szentliturgia
17.00 Vecsernye
Hétköznap

18.00 Szentliturgia

Szombat
18.00 Szentliturgia
18:30 Vecsernye

Vasárnap
09.00 Utrenye
10.00 Szentliturgia
11.30 Szentliturgia
18.00 Vecsernye


Nagyböjtben:
Szerda 17.00 Előre megszentelt Áldozatok Liturgiája
Péntek 17.00 Előre megszentelt Áldozatok Liturgiája


Május és október hónapokban hétköznapokon:
17.30 Paraklisz, vagy akathisztosz