Zarándoklat Medjugorje-ba

2024.06.01

Augusztus 6-9. Zarándoklat Medjugorje-ba

(Jelentkezések számától függően utazás kényelmes kisbuszokkal vagy nagybusszal. Lelkivezetői kisérővel.)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást 2-3 ágyas szobákban és félpanziós ellátást.
Díj: 90.000,-Ft. A jelentkezéskor fizetendő előleg: 45.000,-Ft, melyet kézpénzben a parókián, vagy átutalással lehet befizetni a Szaplonczay Miklós 11773353-04548874 bankszámlaszámra.

Részletes program:
1. nap (augusztus 6. kedd): Indulás reggel 5 órakor Szegeden, a Lechner tér 9. szám, a parókia elől.  Utazás Szeged – Baja - Diakovár – Mostar útvonalon. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap (augusztus 7. szerda): Reggeli a szállásokon. Szentmise, majd a Cenacolo (szenvedélybetegek) közösség meglátogatása. Utána a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére. Korai vacsora után, szabadidő, vagy kirándulás Tihajninába és a Koćuša vízeséshez. Rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.

3. nap (augusztus 8. csütörtök): Reggeli után a Križevac (Nagy kereszt hegye). Itt felfelé menet keresztutat végzünk. Leérkezés után szabadidő, majd estebéd a szállásokon. Este rózsafüzér, közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.

4. nap (augusztus 9. péntek): Reggeli után a csomagok bepakolása a buszokba. Indulás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Itt a szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg sétálni, kávézni. Indulás előtt megnézzük a mostari ferences templomot. Utazás Szegedre, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.

Jelentkezni: Szaplonczay Miklós tel: 06305653926; E-mail: szegedigorkategyh@gmail.com