RAJZPÁLYÁZAT 

A Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálat és a Görögkatolikus Egyházközség közösen meghirdetett rajzpályázatára összesen 21 pályamű érkezett. A választható témák között szerepelt Adventi készület, Én és a karácsony, Téli örömök, Téli madáretetés. A színes gyermek rajzok, festmények közül a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen csak 1 db pályaművet választhatott kategóriánkként, kivéve ott, ahol holt verseny alakult ki.

Nyerteseink

  • Óvodás korosztály: Kálmán Johanna Edua
  • Alsó tagozatos korosztály: Piros Fábián György
  • Felső tagozatos korosztály: holt verseny alakult ki Tóth Regina és Borbély Ferdinánd között

Nagyon szépen köszönjük a szép pályaműveket!

A nyereményeket a törvényes képviselőn keresztül juttatjuk el a nyertesek részére. Az alkotásokból kiállítást szervezünk, mely megtekinthető 2024. 01.15 - 02.15.-ig a Római krt. 29. szám alatt a földszinten.

Szervezők

Fájó szívvel értesítjük a kedves olvasóinkat, hogy Lakatos László atya visszaadta lelkét Teremtőjének. Imádkozzunk lelke üdvéért! Laci atya Mándokon, Szegeden (1961-1962), Nyíregyházán, Hajdúdorogon, Rakacaszenden, Beregdarócon, Tiszaeszláron, Nyírkarászban és a kárpátaljai Csepén szolgált.Boldog nyugalmat és örök emléket!(Fotó: nyirgorkat.hu)

Amikor Isten kinyilatkoztatja magát, szabadságot hirdet: "Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából" (Kiv 20,2). Ezek az első szavai a tízparancsolatnak, amelyet Mózesnek ad a Sínai-hegyen. A nép jól tudja, miféle kivonulásról beszél Isten: a szolgaság tapasztalatát még bőrükön érzik. A sivatagban...

Célunk, hogy megerősítsük meggyőződésükben azokat, akik már magukénak vallják a házasság értékeit, illetve érveket és szempontokat adjunk azoknak, akik még vagy már bizonytalanok az elköteleződés, a hűségben megélt férfi és nő kapcsolat mellett.

Február 3-án a Hramotás Szentliturgia után a Római krt 29-ben 19.00 órakor kezdetét vesz a 2024. év egyházközségi farsangja. Várjuk minden görögkatolikus testvérünket!

Házigazdái voltunk a Szegedi Esperesi Kerület hittanversenyének. Nagyon ügyesek voltak a részt vevő hittanosok, mindenkit győztes hangulatban engedtünk el. Mert valóban győztesek voltak a sok-sok ismeret által amit a felkészülés során nyertek, no meg a találkozás öröme is hozzájárult ehhez. (A szegedi csapatok természetsen továbbjutottek a...

Egészen különleges volt a mai Istentiszteletünk. Első alkalommal tartottuk templomunkban a Szegedi Ökumenikus Imahét közös imádságát. Örültünk, hogy az szegedi ökumenikus lekészkör tagjai elfogadták felajánlásunkat. Cserháti Sándor evangélikus lelkipásztor volt az igehírdető, s mi antidorként a saját vecsernyei énekeinkkel örvendeztettük meg a...

Vízkereszt

2023.12.31

Az Epifánia (jelentése jelenés, Úrjelenés, elterjedtebb használatban Vízkereszt) a fények ünnepe, vagy más néven Theofánia (Istenjelenés), amikor is a mi Urunk Jézus Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedését ünnepeljük.

Az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre került a "Lechner téri karácsony", melynek a csúcspontja a betlehemes előadás volt. Sokan részt vettek ezen, s nagyon jól sikerült a szeretetlakoma is. A karácsony esti szertartáson így már szép számmal vettek részt mindazok, akik a Szentestét a maga teljességében, nem csak szeretetben, békességben és...