2024. évi nyári programjaink

2024.05.24

A Szegedi Görögkatolikus Parókia nyári közösségi programjai 2024-ben

Június 2. Görögkatolikus találkozó Baján

Június 8. A Szent Rozália Szolgálat csapatépítő hétvégéje

Június 22. Szombat 17.00-tól: Tanévzáró party a parókia udvaron 
Mindenkit nagy szerettel várunk! Nem csak az iskolásainkat, hanem a szüleiket, barátaikat. Márti néni különleges meglepetés programmal kérszül, Imre hatalmas hamburgerekkel. Lesznek sütik és egyébb fimnomságok. Gyertek!!! 

Július 1-5. Hétfő-péntek. Napközis tábor a parókián 
Rendkivül változatos programokkal - Vadaspark, dinópark, Mórahalmi fürdő stb. Részveteli díj: 2500,-Ft/nap, mely tartalmazza a belépőket, tizórait, ebédet és uzsonnát.

Július 29-augusztus 3. Hétfő-szombat: Hittanos tábor Tiszafüreden 
Az évenkénti nagy táborunk Tiszafüreden. Lesznek benne kirándulások, fürdők, játékok, éjszakai programok. -  Támogatott részveteli díj: 2500,-Ft/nap, mely tartalmazza a szállást, étkezést, utazást és belépőket. 

Augusztus 6-9. Zarándoklat Medjugorje-ba
(Jelentkezések számától függően utazás kényelmes kisbuszokkal vagy nagybusszal. Lelkivezetői kisérővel.)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, szállást 2-3 ágyas szobákban és félpanziós ellátást.
Díj: 90.000,-Ft.

Részletes program:
1. nap (augusztus 6. kedd): Utazás Szeged – Diakovár – Mostar útvonalon. Megérkezés Medjugorjéba várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap (augusztus 7. szerda): Reggeli a szállásokon. Szentmise, majd a Cenacolo (szenvedélybetegek) közösség meglátogatása. Utána a Jelenések hegyére indulunk. A hegy lábánál található Kék kereszttől gyalogosan jutunk fel az első jelenések helyszínére. Korai vacsora után, szabadidő, vagy kirándulás Tihajninába és a Koćuša vízeséshez. Rózsafüzér, majd közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.

3. nap (augusztus 8. csütörtök): Reggeli után a Križevac (Nagy kereszt hegye). Itt felfelé menet keresztutat végzünk. Leérkezés után szabadidő, majd estebéd a szállásokon. Este rózsafüzér, közös szabadtéri szentmise, szentségimádás és áldás a Szent Jakab tiszteletére felszentelt plébániatemplomnál.

4. nap (augusztus 9. péntek): Reggeli után a csomagok bepakolása a buszokba. Indulás Mostarba. A smaragdszínű Neretva fölött átívelő, a város jelképévé vált Öreg-hídon keresztül teszünk egy sétát az óvárosban, az oszmán-török kori macskaköves negyedben. Itt a szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg sétálni, kávézni. Indulás előtt megnézzük a mostari ferences templomot. Utazás Szegedre, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.

Augusztus 13-18. Gyalogos zarándoklat Máriapócsra 

Augusztus 27-31. Napközis tábor a parókián

Augusztus 31. Nyárzáró party a parókia udvaron

További információ: 06305653926

(Részletes programok rövidesen itt a honlapon.)