"Komplex segítségnyújtás a menekült családok részére II."

2023.05.01

A United Way Magyarország a 2022. február 24.-én kirobbant ukrajnai háborús konfliktus okán kialakult humanitárius katasztrófahelyzet következményeinek enyhítésére, a háború elől Magyarországra menekülő ukrajnai lakosok élhető körülményeinek megteremtése és fenntartása céljából "Együtt Ukrajnáért" nevű zárt körű pályázatot írt ki.

A kiírására sikeres pályázati programot nyújtott be az alapítvány "Komplex segítségnyújtás a menekült családok részére II." elnevezéssel. Ez a program folytatása a 2022.07.01-2022.12.31.-ig között megvalósult "Komplex segítségnyújtás a menekült családok részére" programnak, melynek keretében 18 fő menekült személy (3 menekült roma család) teljes ellátása valósult meg.

A jelenlegi pályázati konstrukció keretében 2023.02.01.-2023.05.31. között a 18 fő menekült személy önálló életvitelének támogatása, a gyermekek részére fejlesztő foglalkozások, egy fő magántanuló részére magánórák biztosítása, felnőtt személyeknek pénzügyi és pszichológus tanácsadás, szociális munkás által mentorálás valósulnak meg, továbbá egy fő menekült személy foglalkoztatása 4 órában. Az alapítvány munkájával hozzájárul a 18 fő ukrán menekült személy folyamatos személyi fejlesztéséhez és sikeres társadalmi integrálódásához. E célkitűzések megvalósításához a pályázati támogatás nélkülözhetetlen.